Komkommertijd

Door Allebach

En weer een dag met wielrennen voorbij, voor de televisie was weinig te beleven. Wederom in slaap gevallen, dan mis je dit jaar echt helemaal niets.
Het wielersport evenement van het jaar dreigt uit te gaan als een nachtkaars. Geen spektakel, geen spanning en geen onthullingen. Alles wat wielrennen aantrekkingskracht geeft ontbreekt totaal.
Om toch wat te verzinnen kom je bij Yuri “Lord of the Rings” van Gelder uit.

Een vergelijking met Tom Boonen is dan snel gemaakt of toch weer niet.
Yuri krijgt op staande voet ontslag, de toegang tot trainingsfaciliteiten wordt ontzegd en sponsor contracten worden in de ijskast worden. Terwijl bij onze wieler maffe zuiderburen Tommeke gewoon op zijn voetstuk blijft staan. De roddelpers zaagt aan zijn poten, zeker nu Tommeke ook nog eens losse handjes blijkt te hebben. Hier is een vergelijking met Jos “The Boss” Verstappen” snel gemaakt. Toch is er een wereld van verschil tussen “de lage landen”, In Nederland kan je als betrapte sporter maar beter je koffers pakken. Maar als 27 september Tommeke de regenboogtrui aantrekt wordt hem alles vergeven en kan hij rustig ”s avonds even een lijntje pakken.

Op naar Café Bok daar is zeker wat te beleven.