De 3 Z’s

Door Allebach

Een gevleugelde uitspraak is: “De 3 Z’s en de rest komt vanzelf
Zo ook dit jaar: Zon, Zee en Zand waren aanwezig op Kreta en zoals altijd volgde de rest vanzelf: drank, sigaren en wielrennen.
Het was me het weekje wel Floyd Landis die er rustig op los mailde, een paar fantastische ritten in de Giro en de Rabobank. Dat laatste behoeft enige uitleg; De Rabo wielerformatie heeft nog nooit mijn sympathie gehad, mede door hun manier van koersen. ’s Lands duurste wielerploeg heeft, gezien hun pretenties, in mijn ogen veel te weinig gepresteerd. Komt nog bij dat renners met een Rabo verleden bij hun nieuwe werkgever altijd beter lijken te presteren.
Gelukkig waren daar vorig jaar Skil Shimano en Vacansoleil die met een aanmerkelijk kleiner budget lieten zien hoe je wel aantrekkelijk kan fietsen.
In de Giro laten de Rabo youngsters zien dat zonder vedetten in de ploeg het veel leuker fietsen is.
Helaas tot nu toe nog weinig succesvol, maar zonder Mensof, Freire en Gesink wordt er tenminste aangevallen. Zonder uitgesproken kopman en bijbehorende ploeg tacktiek waarvoor een ieder zich de longen uit het lijf dient te fietsen is de Rabobank en leuke frisse ploeg.
Ik zou zeggen: “houden zo”. Maar helaas willen de bank bobo”s met grote namen op de foto prijken, dus in de Tour zal het wel weer droefenis zijn met de Rabobank.