Etappe uitslag

Door Allebach

Er schijnt enige commotie te zijn in wielerspellenland ten aanzien van de beruchte 2e etappe. Wat Fabian Cancellara en enkele renners daar uithaalde had niets met fairplay te maken maar alles met ploegentacktiek. Hoe je daar ook over denkt, een organisator of deelnemer van een wielerspel kan niet bepalen of een uitslag wel of niet geldig is. De wielrenners bepalen namelijk zelf de uitslag met behulp van een jury.
15 jaar terug ver voordat al die (semi) “professionele” wielerspellen bestonden, op 19 juli 1995 passeerde het gehele peloton an blok de finish. Het was de dag na het overlijden van Fabio Casartelli en ook toen bepaalde de renners en de jury de uitslag.
In Tour de Bok was er toen niemand die een opmerking maakte over de geldigheid van de uitslag, met op de eerste 8 plaatsen Motorola”s.
De Tour wacht op niemand!