Kater

Door Allebach

Je hoopt, op winst. Je gelooft in de missie, maar diep in je hart weet je dat het (nog) niet de spelers zijn met de kwaliteiten van ’74 of ’98.
Toch is er een finale, het spel is net als de vorige wedstrijden niet wat we gewend zijn, maar alles is mogelijk.
Het eindresultaat is bekend; wederom 2e.
Een kater zeker als je bedenkt dat “onze” spelers overtuigd waren van hun succes, helaas konden ze voetballend een stuk minder overtuigen. We blijven een klein landje, met grote aspiraties.

Ook het andere Oranje (niet het Volendam van Jan Smit) had op de finale dag bijna succes.
Robert Gesink dacht het te flikken maar werd als nog knap 3e, in de eerste echte bergetappe.

Gelukkig is het vandaag letterlijk en figuurlijk een rustdag, even geen sport. Al hoewel er wel traditioneel Swarma eten met intimi op de agenda staat. Helemaal verlost van sport ben ik nog niet vandaag. De eigen prestaties in Tour de Bok zijn ook beneden de maat, met wat drank en een sigaar toch maar proberen te ontsnappen aan de realiteit. Ik probeer me maar vasthouden aan het feit dat Koen “kratje” Appelo voorlopig ook niet aan zijn beste jaar bezig is. Dat “Spek” bovenaan staat in Tour de Bok zegt ook wel wat, een sprintersploeg met daarbij de verkeerde Chavanel, hoe is het mogelijk. Wat dan wel weer lekker is dat “Spek” onderhanden wordt genomen door Martine Velle omdat hij de extra rustdagprijs heeft gewonnen.