Geel

Door Allebach

Om een gele trui te mogen dragen en uiteindelijk te winnen moet je wel fietsen.
In een poging om het geel vaster om zijn schouders te krijgen, verliest Andy Schleck uiteindelijk het geel.
Commotie alom, had de concurrentie mogen profiteren van het materiaalpech welke Schleck ten deel viel.
Laten we even terug gaan naar de 2e etappe van deze Tour waar teamgenoot Fabian Cancelarra het geel opgeeft door niet te fietsen, zodat de gevallen gebroeders Schleck weer konden aansluiten.
De Rabo’s (Mensof, en Gesink), zullen zich nog wel eens achter oren krabben, verliezen daar het geel. Als daar was doorgereden dan had de jongeheer Schleck, in het verder verloop van de Tour, het geel nooit om zijn schouders gekregen. Hij had ergens tussen plaats 10 en 15 gestaan, op enkele minuten achterstand. Hetzelfde geldt overigens voor Alberto Contador wat tot de conclusie kan leiden dat Denis Menchov (voor één keer goed geschreven) het geel om zijn schouders had kunnen hebben. Gesink had op de 2e plek kunnen staan met de witte trui stevig om zijn schouders. Dit alles is echter niet het geval en onderstreept de eerste zin van dit artikel nog maar eens.
De commotie over het aanvallen van de gele geletruidrager tijdens zijn malheur is dus geheel onterecht. Als een voetballer een tegenstander passeert, terwijl deze zich verstapt dan komt de voetballer ook niet terug om de tegenstander nog een kans te geven. Cadeautjes geef je na de wedstrijd niet tijdens.