Wie o wie

Door Allebach

Hier ga je geen tips vinden over het invullen van je deelname lijst aan Tour de Bok. Waarom niet? Al 19 jaar wordt er hier een “battle of the sexes” uitgevochten. Tegenwoordig surft Moon ook over het net en dat zou zo maar kunnen betekenen dat ze waardevolle informatie vergaard.
Bij het invullen van de namen geen grote dilemma”s, want zonder de gebroeders Schleck en Raborenners houdt je ruimte over voor andere namen.
In Café Bok werd er al druk gespeculeerd over de twijfel gevallen en of je die moet nemen. Cancellara, Boonen, Petacchi, McEwen spelen of niet. Wat is de juiste verdeling 10/4/1 of 9/4/1/1.
Het eerste getal is het aantal sprinters, het tweede staat voor de klassementsrenners en dan hou je nog enen over voor een tijdrijder en een aanvaller. Dat laatste is een gok want ieder jaar is dat een andere renner. In 2000 was dat Erik Dekker met zijn 3 etappe overwinningen, vorig jaar was dat Sylvain Chavanel. Erik Dekker werd in 2000 niet gespeeld door de “kenners”, de behaalde punten gaf slechts een rimpeling in het klassement van Tour de Bok. De keuze van een aantal deelnemers aan Tour de Bok voor de Chavanel pakte vorig jaar verrassend goed uit. Omdat er maar één Chavanel startte dachten een aantal deelnemers dat het hier om de Sébastien ging. Het was echter Sylvain eerder dat jaar was hij in Luik-Bastenaken-Luik uitgevallen met een schedelbasis fractuur. Normaal gesproken niet de allerbeste keuze maar het liep goed af. Een aantal deelnemers aan Tour de Bok danken een top 10 notering aan hem.

Dit jaar is het startpunt van de Tour de France, de Passage du Gois. In 1999 glijden daar een aantal renners onderuit, waaronder Michael Boogerd en Alex Zülle. Zij kunnen hun tour aspiraties meteen op hun buik schrijven. De Passage du Gois is een “natuurlijke” oversteek naar het vaste land van Frankrijk in de Vendée. Met hoog tij ligt de weg ongeveer 1,5 meter onderwater. In 2005 werd de oversteek zonder noemenswaardige incidenten genomen.
Eens kijken hoe het de renners dit jaar vergaat en wat er gebeurd bij een valpartij. Vorig jaar gooide de heer Cancellarra hoogst persoonlijk de koers op slot na een valpartij in de spekgladde afdeling van de Stockeu waarbij onder andere de gebroeders Schleck in de problemen raakten.