Keuzes

Door Allebach

Uit principe bepaalde renners niet spelen kan leiden tot grote gevolgen voor je klassement in Tour de Bok. Vorig jaar een poging gedaan zonder de gebroeders Schleck, Dennis Menchov, Lance Armstrong, Robbie McEwen en Alessandro Petacchi. De laatste 2 omdat ze over hun houdbaarheidsdatum heen waren. Het kan ook te veel zijn en dan vindt je jezelf terug op een 220 plaats in het eindklassement.

Dit jaar pakt, tot nu toe, zo”n afwijkende aanpak en keer goed uit. Tegen de gebroeders Schleck zet je een paar renners die goed in vorm zijn, Cadel Evans en Andreas Klöden. Voor Robert Gesink neem je zijn Belgische tegenhanger Jurgen van den Broeck.
De vraag wordt dan gesteld waarom verkies je een Belg boven het grootste talent van Nederland. Het antwoord is vrij simpel: Hij rijdt voor de Rabo en hij valt.
De Raboploeg is een ploeg waar vaak de verkeerde keuzes gemaakt worden en dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat het hier een bankiersteam betreft. Dat Gesink vaak (hard) valt is een kwestie van houding en leeftijd, hopelijk komt dat in de komende jaren nog goed. want het wordt hoog tijd dat een Nederlander weer eens wat laat zien in de Tour de France.
Tot nu toe pakken de keuzes goed uit maar ook hier geldt: In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.