Over en sluiten

Door Allebach

Een afdaling, en bochtje naar rechts, en daar liggen ze.
Jouw tour troeven zijn weg en vervlogen is je kans op een topklassering in Tour de Bok.
Dat is pech, het is maar een spelletje.
Veel erger is dat je als kind van het platte, winderige land aan het knokken bent voor een bolletjes trui en een goede dagklassering, je in een greppel belandt. Omdat je collega van zijn fiets wordt gereden door een fransoos die zijn rijbewijs heeft gekregen bij een puntje room brie, bij de lunch nemen die gasten ook rustig een kannetje of twee wijn.

Natuurlijk het overkwam Nicki Sörensen eerder deze week, zijn fiets werd meters meegesleurd aan de zijkant van een motor maar dit leek toch verdacht veel op een aanslag om de rappe Flecha “kalt te stellen” ten faveure van de lokale favoriet Voeckler. Over al hebben we beelden van en zien we herhalingen met vergroot glazen zodat we het allemaal goed kunnen bekijken, behalve als het hier een aanslag van de Franse televisie betreft. Natuurlijk speelt Tour de France directeur Christian Preud”homme dat hij heel kwaad is op de media (in het algemeen) maar iedereen kan aanvoelen dat hij niet buiten zijn vrienden van de Franse staats televisie kan. Johnny Hoogerland en Flecha worden “afgekocht” met de titel meest strijdlustigste renner, een beetje organisatie had ze de tijd gegeven van de winnaar. Het bijbehorende cadeau is 33 hechtingen in bil, kuit en knie. En heb nu niet het lef om verhaal te gaan halen want je komt de komende 50 jaar Frankrijk niet meer in of je wordt verbannen naar Sint-Helena. Franse ambtenarij is erger dan Italiaanse maffia.