Stilte

Door Allebach

Het is stil in het peloton van volgers, stilte voor de storm?
De Franse renners hebben het nog even geprobeerd, ze zouden niet de juiste dokters hebben om met de mondiale wielertop mee te kunnen. Wat gebeurd er? Iedere dag Franse renners in de aanval en de gele, bolletjes en witte trui op dit moment om de schouders van Franse renners.

Toch blijft het stil, het D woord valt niet. Kolobnev wordt naar huis gestuurd vanwege de vondst van maskerende middelen in zijn urine. Waar wordt over gepraat; buiten de gebruikelijke kastelen en ruines gaat het vooral over het materiaal en de bandenspanning die mogelijk de veroorzakers zijn van sommige valpartijen.Geen woord over het uitzonderlijke rijden van Philippe Gilbert dat erg sterk lijkt op wat Johan Museeuw 20 jaar terug liet zien. Met de verbazing keken we toen naar de Leeuw van Vlaanderen de ene grote overwinning na de andere. Tijdens zijn actieve loopbaan nooit rechtstreeks gepakt op het gebruik van “stimulerende” middelen. Na zijn carrière uit de kast gekomen dat hij het spel niet helemaal 100% eerlijk gespeeld zou hebben. Over 20 jaar zullen we het wel weer een keer horen, nu maar even genieten van het beulswerk wat Philippe Gilbert iedere dag laat zien. Vorig jaar had Fabian Cancellara een bijna vergelijkbaar seizoen als Philippe Gilbert, daar zou sprake zijn geweest van een elektromotor. Dit jaar heeft hij het geprobeerd maar is geen schimp van de Cancellara van vorig jaar.
Zou er sprake zijn van nivellering in het mondiale wielrennen met af en toe een uitschieter? Spannend om naar te kijken is het in ieder geval wel.