Bandbreedte

Door Allebach

Waar je ook bent, bellen en internetten is niet meer weg te denken in onze omgeving. Het zijn prachtige mediums maar de meeste onder ons hebben geen idee hoe het werkt, totdat je na je vakantie een gepeperde rekening ontvangt. Dan gaan we ons er in verdiepen en dan blijkt dat er kosten verbonden zijn aan het gebruik van al die mooie apparatuur die je leven ver aangename.

Niet alleen de ontvanger heeft hier mee te maken maar ook de afzender. ook deze moet betalen voor het transport van data.
Tour de Bok is ontstaan als “sociaal” gebeuren en dat betekend gezellig naar de kroeg om de stand te bekijken. Het was in een tijd dat internet in de kinderschoenen stond en Hyves, Twitter, Facebook nog niet bestonden. De website is in 2000 ontstaan omdat we ook op het internet een plekje wilden hebben. Wil je Tour de Bok echt beleven dan kom je naar Café Bok daarom is er vrijwel niets interessants op deze website te vinden. Deze site is niet meer dan een uit de hand gelopen hobby.
Dit jaar kwamen we met de bandbreedte (dataverkeer) van de website wederom in de knoei, dat zou kunnen betekenen dat de site uit de “lucht” gaat. Door alert in te grijpen van onze kant hebben we kunnen voorkomen dat de website na 10 dagen op zwart ging. Om de kosten voor deze hobby niet verder te laten stijgen staan er een aantal veranderingen op stapel.
Het betekend dat er voor de komende periode werkzaamheden staan gepland om de site te versoberen. Dit betekend dat er minder gebruik gemaakt gaat worden van grafische hoogstandjes. Voordeel voor de kijker is dat de site een stuk sneller wordt ingeladen, er behoeft namelijk veel minder data te worden gedownload.
Verder gaan we kijken hoe we de standen op het intranet gaan aanbieden, het meeste dataverkeer is namelijk op dinsdag wanneer Café Bok gesloten is.
Dus geen paniek als de website er opeens totaal anders uitziet de inhoud blijft ongewijzigd.