NK

Door Allebach

Voor het 3e keer is het de “sterkste” wielerploeg van Nederland niet gelukt om al eerste aan de meet te komen in het Nederlands kampioenschap. Het is eigenlijk geen verrassing meer dat de ploeg met de meeste renners in de finale geen winnaar kan afleveren. In de reacties, van de Rabo renners, na de wedstrijd was er een overeenkomst met het Nederlands elftal te bespeuren. Ze hadden goed gepresteerd, alles voelde goed aan dus alle reden om met het volste vertrouwen naar Frankrijk af te reizen.

Alleen jammer dat er geen reden tot juichen was want de “toprenners”, met het goede gevoel van de Rabo, waren door een éénling in 30 kilometer op 2 minuten achterstand gereden. Nikki Terpstra is aardig op dreef dit seizoen maar hij behoort op dit moment niet tot de echte top, toch legde hij de grote meneren van de Rabo er allemaal op dit Nederlands kampioenschap. Lars Boom had een kans om mee te mogen doen. In plaats van er vol in te gaan, ging hij in de verdediging want het was nog ver en de “grote mannen” van zijn ploeg reden er vlak achter. Het behoudende rijden is een typische en inmiddels klassieke Rabo fout. Links en rechts worden de Raborenners voorbij gereden door de andere Nederlandse renners die het wel leuk vinden om in de aanval te gaan. Natuurlijk wordt aanvallend rijden vaker niet dan wel beloond, maar het levert in ieder geval wel prachtige sport op. De manier waar op de Rabo de laatste jaren rond rijd, levert in ieder geval weinig Nederlands succes op en dat is wel wat de fans en liefhebbers graag zien. Terpstra is één van de renners die geen Rabo verleden heeft, je kan rustig stellen dat dit terug is te zien in de manier van rijden.