Gek ;-)

Door Allebach

Internet is een ideaal hulpmiddel om dingen op te zoeken, te vergelijken en aan te schaffen. Maar soms heb je iets heel erg nodig, het had bij wijze van spreken gisteren al in huis moeten zijn. Goed voorbereid en gewapend met meerdere smartphones wordt stad en land afgestruind opzoek naar de gewenste artikelen. Er zijn echter in dit land nog steeds verkopers die een consument onderschatten en denken dat ze van alles kunnen uitkramen. Op je zoektocht kom je een kleine zaak tegen die voor een hakkietakkie merk gewoon tweemaal de prijs van een A-merk durft te vragen. En dan stug volhouden dat als jij het ergens anders vier keer goedkoper kan krijgen je er meteen een paar voor hem moet meenemen. Ja zeker, ga lekker zelf op het internet zitten koekeloeren naar scherpere prijzen bij je collega’s.

Het kan nog fraaier bij de grote landelijke keten met een filiaal bij de Arena. Daar staat het beoogde artikel niet in het schap, dus een verkoper wordt geraadpleegd. Het artikel zou volgens zijn uitleg zo nieuw zijn dat het pas over 2 weken op de markt zou komen. Het is toch typisch dat het artikel wel op de website van de betreffende keten is te bestellen. Zo’n verkoper zou toch beter moeten weten als de reclameslogan van je bedrijf luid: “Ik ben toch niet gek”. Het apparaatje werd zonder problemen aangeschaft bij een andere landelijke keten met een vestiging in het Streekhof. Wie houdt wie hier nu voor de gek!