Schrijversblok

Door Allebach

Het kan je zo maar overkomen een zogenaamd schrijversblok, gebrek aan inspiratie of is alles al eens gezegd. Het is nu natuurlijk makkelijk scoren om over de Rabobank te beginnen maar daar heb ik in het verleden al genoeg over gezegd. Het is na het vertrek van Jan Raas langzaam bergafwaarts gegaan met de bankiersploeg een proces wat maar moeilijk om te keren is. Een oud Hollands wielergezegde luid: als je niet meezit in een ontsnapping dan rijdt je net zolang aan kop van het peloton tot je wel meezit. Afgelopen maandag liet de ploeg van Saxobank nog even zien hoe je dat collectief afdwingt. Natuurlijk er is één en ander verandert in het “moderne” wielrennen maar het lukt een modaal team als Eurocar met Voeckler en Rolland toch ook iedere keer weer om met een groep vluchters weg te zijn. De bondscoach Leo van Vliet heeft ze ook niet allemaal op een rijtje, die denkt dat Nederland titel kandidaat is voor de Olympisch wegtitel

Volgens hem is het bij een renner die tegen een muur aan rijd een kwestie van de juiste deur vinden. Het lijkt erop dat optimist zijn de enige kwalificatie eis is die geld om bondscoach te worden. Je zou toch eerder verwachte dat realist eerder op zijn plaats is om de Nederlandse wegploeg te coachen. Van Vliet denkt serieus dat er een Nederlander kans maakt tegen; Cavendish, Sagan, Greipel, Boasson Hagen, Greipel, Cancellara of Gilbert om maar eens paar namen te noemen.
De tijd is aangebroken dat we ons realiseren dat Nederland bij het vrouwen wielrennen wel meetelt. Al jaren staan een aantal dames, in de verschillende disciplines van het wielrennen, wel hun mannetje.
Marianne Vos die eerder geblesseerd raakte en de ronde van Italië voor vrouwen, de Giro Donne als voorbereiding voor de Olympische spelen reed. Het resultaat, 5 etappe zeges en de eindoverwinning, mocht er zijn ondanks het feit dat ze zelf nog niet tevreden was over haar rijden. Dat beloofd wat te worden met de dames wegwedstrijd, de kans op succes is daar vele malen groter dan bij de mannen.
Aangezien de Rabobank ook sponsor is van Marianne Vos zou je toch denken dat de mannen daar voordeel uit kunnen halen. Of worden ze, net zoals op het Nederlands kampioenschap door Nikki Terpstra, ook door Marianne uit het wiel gereden.
Het zou mij in ieder geval niets verbazen.