Herhaling

Door Allebach

Van een doping gevalletje tijdens de Tour de France wip je na al die jaren niet meer op. Het maakt allemaal weinig indruk zelfs niet als het de ideale schoonzoon van het peloton betreft. Het wordt heen herhaling van voorgaande beschuldigingen. Een steekspel van ontkenning, steun, gerechtelijke stappen en boete. Laat het duidelijk zijn dat het haast onmogelijk en dus onmenselijk is om te kunnen functioneren volgens de regels van de “whereabouts”.

Het leuke in zo”n zaak is wel  hoe de beschuldigde renner denkt dat de afwijkende waarden ontstaan zijn. Enige creativiteit en inventiviteit is daarbij wel gewenst. Wat zijn er al fantastische redenen geweest om de verboden waarden uit te leggen: een verdoving bij de tandarts, een vervuilde biefstuk en wat al niet meer aan prachtige onderbouwde verklaringen.
Zo als altijd is de laatste het beste gevonden en in dit geval is dat vergiftiging. Briljant gevonden, daar kan menig “spindoctor” een puntje aanzuigen, het zou meteen het matige rijden van Fränk Schleck verklaren. Hoe het verder afloopt is een stuk minder interessant en eindigt waarschijnlijk in de rechtszaal. Het is nu al voorpret waar de volgende renner met afwijkende waarden mee aan komt: stofjes die via massage olie, lipgloss van de ronde miss of geslachtsgemeenschap in het lichaam van de betrokkene komen. Ze worden zeker nog leuker en ik kan er niet op wachten.