Scoren

Door Allebach

Er valt bijna niet aan te ontkomen, wielrennen en doping lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eerder dit jaar werd de media dagelijks gedomineerd door geruchten, verdachtmakingen en opmerkelijke bekentenissen binnen het wielerwereldje. De vaderlandse media rolde werkelijk over elkaar heen om, als eerste, een scoop te kunnen brengen. Doping in wielerland is nieuws, gaat het over doping dan gaat het automatisch over wielrennen. Wielrennen staat bekend als een duursport en is dus op voorhand uitermate geschikt voor het gebruik van stimulerende middelen.

Als je alles tot je neemt kan je maar tot één conclusie komen; alleen in het wielrennen wordt doping gebruikt. Volgens mij zijn er genoeg andere sporten die de moeite waard zijn om bij de top te behoren gezien de verdiensten die er te halen zijn. Doping affaires komen vaak niet verder dan kantlijnverhalen en worden over het algemeen door betreffende sportbonden of (overkoepelende) organisatie, naar het rijk der fabelen verwezen.
Vijf uur lang achter een balletje aan rennen met een racket in je hand bij 25 graden in de schaduw, gaat zeker wel op water en brood!
Negentig minuten volle bak achter een bal aan rennen op roze schoenen, tegen een torenhoog weeksalaris gebeurd zeker ook zonder medische begeleiding. De medische staf van een beetje voetbalclub is vele malen uitgebreider dan het recentelijk geopende gezondheidscentrum aan de Molenweg.
Een oude dame uit Italië genaamd Juve, bekend met omkoping en doping werd afgelopen seizoen gewoon weer landskampioen, niets aan de hand.
Honkbal is zo”n typische sport die niet bekend staat als duursport, toch is deze sport niet echt clean. Haalt een doping gevalletje van een paar Amerikaanse profhonkballer multimiljonairs, hier de nieuws headlines? Niet echt, en dat is als liefhebber van het wielrennen moeilijk te begrijpen. Altijd maar weer de doping in het wielrennen dat wordt belicht en uitvergroot, terwijl erin de sportwereld veel meer aan de hand is.
Hier kunnen en/of willen de dagelijkse media, kranten en televisie, geen diepgravende onderzoeken naar doen. Snel scoren met wielrennen en dan weer over tot de orde van de dag.