Zwaluw

Door Allebach

Een Hollands spreekwoord luid: één zwaluw maakt nog geen zomer. Maar wat als er meerdere zwaluwen zijn…
Het is in ieder geval al meer dan één dag mooi weer, er rijd meer dan één Nederlandse renner top tien en de eerste Tour week beloofd nog wat voor het vervolg. Als het zo door gaat wordt het deze Tour een ouderwets man tegen man gevecht.

Nog geen team gezien dat sterk genoeg is om iedere dag het peloton zijn wil op te leggen. Omega Pharma-Quick-Step trapte een dag flink door en zette daarmee de concurrentie voor de groene trui van Sagan buitenspel. Team Sky liet zich zien in de eerste Pyreneeën etappe, maar ook hier gold het eerder genoemde spreekwoord. De volgende dag, in de tweede bergetappe liet Team Sky het volledig afweten, gelukkig voor hen was gele truidrager Froome sterk genoeg om de concurrentie te kunnen volgen. Het beloven nog 12 mooie dagen te worden in deze Tour.