24 uur

Door Allebach

Vierentwintig uur had ik nodig om bij te komen van de vertoning op Quartorze Juillet met de beklimming door Chris Froome van de Mont Ventoux.
Tour winnaars als Marrco Pantani, Bjarne Riis, Floyd Landis, Lance Armstrong en klimmers als Ricardo Ricco en Richard Virenque hebben bergop nooit laten zien wat Chris Froome op de flanken van de Mont Ventoux liet zien. In een kort tijdsbestek twee keer vol weg demarreren bij de concurrentie om vervolgens in de ijle lucht al bellend hard door te rijden.

De aanval is de beste verdediging, Lance Armstrong schafte een apparaat aan om zijn hemoticrietwaarde te kunnen meten, tevens schonk hij er een aan de UCI zodat de collega renners ook gecontroleerd konden worden.
Team Sky pakt het iets anders aan en heeft de Britse sport journalist David Walsh ingeschakeld.
David Walsh is de journalist die jarenlang geprobeerd heeft om het bedrog van Lance Armstrong aan te tonen. Sinds de coming out van Lance Armstrong bij Oprah Winfrey zit het werk van David Walsh erop.
Team Sky heeft hem een nieuwe uitdaging aangeboden, hij mag meekijken met het team en de renners. In ruil daarvoor verkondigt hij tegen een ieder die het maar horen wil dat het bij Team Sky heel anders gaat dan bij Team Armstrong.
Was het niet de Britse premier Richard Chamberlain die 75 jaar gelden zei dat we rustig konden slapen, laat ik dat dan maar gaan doen.