Uithuilen en opnieuw beginnen

Door Allebach

In 2000 de eerste stappen gezet in het ontwerpen en bouwen van deze website. Simpel begonnen met behulp van een voorbeeld thema onder de domeinnaam tourdebok.nl. Vanaf 2001 t/m 2005 met hehulp van diverse programma’s ieder jaar een stapje verder gegaan met het ontwikkelen en uitbreiden van deze website. In 2002  vanwege de kosten en de interresse van de Nederlandse Lotto de naam gewijzigd in tourdebok.com.

Vanaf 2005 t/m 2015 gewerkt met diverse opensource CMS (content management systeem) om deze website een eigen gezicht te geven. Voordeel van CMS is dat het relatief simpel is om een indrukwekkende website te maken. Grote nadeel is dat er personen achter hun pc zitten die gebruik maken van de mogelijkheid om de opensource CMS software te gebruiken voor andere doeleinden. Om dit tegen te gaan moet de software, toegepaste componenten, modules en extensies met enige regelmaat worden geupdate. Deze updates kunnen gepaart gaan met verlies van inhoud en of functinaliteit van de website.

In juli 2015, na de eerste week Tour de France, werd de website door de webprovider op zwart gezet. Ontoelaatbare hoeveelheden spam werden het wereld wijde web opgestuurd vanaf de webserver. De gebruikt CMS software Joomla 1.5. Inhoud voor nieuwe p-tag komt hier was zwaar verourdert en mogelijk ten prooi gevallen aan spamvirus.

Er is maar één manier om het op dit moent goed te doen en dat is uithuilen en opnieuw beginnen. En dat betekend dat er net zoals in 2000 vanaf sctratch met de hedendaagse mogelijkheden een website gebouwd gaat worden.