Foutjes

Door Allebach

Het maken van fouten is is nu eenmaal onvermijdelijk ook met een spel als Tour de Bok.
Ondanks een grote mate van zorgvuldigheid kan het voorkomen dat er ergens een foutje wordt gemaakt, verkeerd rugnummer / naam of een tikfout kan gevolgen hebben voor de rangschikking in de stand.
Deze editie zijn er met het innemen van de deelnamelijsten en het invoeren ervan relatief weinig fouten gemaakt.

Wat echter wel opvalt is dat een aantal deelnemers het leuk vinden om bij de teamnaam eenmalig iets in te vullen. Sommige van die deelnemers presteren het zelfs ieder jaar om dezelfde teamnaam in te vullen. Voorbeelden hiervan zijn: Rondom de Drom en Jazeker de Apotheker. Deze deelnemers schijnen niet te begrijpen dat je voor een team toch echt 5 deelnemers nodig hebt.
Het levert in ieder geval een hoop extra uitzoekwerk op voordat de eerste uitslagen gemaakt kunnen worden.

Nieuw fenomeen dit jaar zijn de deelnemers die zich zelf niet terug konden vinden in de eerste officiële tussenstand. In een enkel geval was dit terecht omdat de email met de lijsten niet was aangekomen op het juiste adres, maar in de meeste gevallen is het advies gegeven om een goede opticiën te raadplegen.

Een gouden tip, beter nog een gouden regel, van een deelnemer van het eerste uur luid: “Verander nooit je lijst vlak voordat je deze inleverd”.
Tot nu toe is er één deelnemer geweest die doormiddel van zijn thuislijst probeerde aan te tonen dat hij toch echt Cavendish speelde in plaats van Dumoulin.
Op zijn daadwerkelijk ingeleverde lijst is Cavendish toch echt doorgehaald en vervangen voor Dumoulin inclusief rugnummer. Het lijd geen twijfel dat deze actie is uitgevoerd met het volle verstand of toch niet!