Eppie

Door Allebach

Het was voor iedereen even wennen, na 26 edities opeens geen papieren deelnameformulier meer maar een heuse app om in te vullen. Van de 401 deelnemers is het 98% gelukt om op de één of andere manier het “Eppie” zelf in te vullen. Voor zo ver wij het hebben gecontroleerd is dat slechts bij 1%, van de deelnemers, fout gegaan. Het is daarmee niet gezegd dat alles vlekkeloos is verlopen, 150 e-mails, een handvol Whatsapp berichten en een paar telefoontjes bevestigen dat. Alle problemen waren overkomelijk en hebben we kunnen oplossen.

Dat er 44 deelnemers minder meespelen dan vorig jaar geeft ook aan dat niet iedereen gecharmeerd is van moderne techniek. Gelukkig hebben de meeste deelnemers aan Tour de Bok wel de stap gemaakt naar het online invullen van het deelnameformulier. Dit betekend in ieder geval voor de volgende edities van Tour de Bok een stuk minder handmatige handelingen.

In het algemeen toch positieve reacties ontvangen over “Eppie”, het betekend echter niet dat er geen verbeteringen mogelijk zijn. Ten behoeve van de 28e editie in 2019 zullen er ongetwijfeld nog wat kleine aanpassingen plaatsvinden die de functionaliteit nog verder zullen verbeteren.
Een aantal functies zullen de komende jaren zeker niet worden toegevoegd, bijvoorbeeld online inschrijving inclusief betaling en live uitslagen. Technisch is het allemaal mogelijk met “Eppie” maar ze passen niet bij de uitgangspunten van Tour de Bok.