Wielertermen

Door Allebach

Deze website is sinds 2000 online, en staat vrijwel geheel in het teken van de spellen die in Café Bok gespeeld worden. Echter niet alles heeft daarmee te maken, Alle’s on Tour is hier een voorbeeld van.

In 2004 is er een start gemaakt met de rubriek Wielertermen, met daarin ruim 600 termen die te maken hadden met het wielrennen, onze wielerspellen en fietstechniek. Om aan termen en begrippen te komen werd het internet afgestruind. In die zoektocht naar wetenswaardigheden werd menig website bekeken om meer wielerjargon te ontdekken.

Uiteindelijk die zoektocht gestaakt, de naam van de rubriek werd in 2009 nog gewijzigd naar Wielerwiki. In 2010 kwam, na een update van de website, de rubriek niet meer terug.

Dan op een dag google je op afbeeldingen de naam Tour de Bok en dan kom je de volgende afbeelding tegen:

Dit is niet alleen een website maar er is ook een wielerwoordenboek. Best bijzonder dat Tour de Bok genoemd wordt tussen de ruim 3100 wielerbegrippen.

Wielerwoordenboek