TdB 2020

Door Allebach

De speciale COVID editie van Tour de Bok 2020 zit erop. Alle uitslagen zijn verwerkt. De klassementen, de adelaarslijst en andere weetjes en feitjes van TdB zijn op de website geactualiseerd.

De gouden basis regel van TdB is gezelligheid

Het is nooit de bedoeling geweest om TdB online te spelen want de basis van het spel is “gezelligheid”. Dat betekend dat Café Bok centraal aanwezig is in alles wat met het spel te maken heeft. Gezien de maatregelen en richtlijnen die zijn uitgevaardigd vanwege het virus was het niet mogelijk om de gebruikelijke activiteiten in Café Bok te laten plaatsvinden.

Dat de deelnemers aan TdB gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan was helaas te merken aan het aantal deelnemers. Een behoorlijk aantal deelnemers die puur voor de gezelligheid meededen, hebben dit jaar niet meegedaan aan de volledig online versie.

Het is een bewuste keuze geweest om de deelnemers dit jaar gratis te laten meespelen, dit is van invloed op het aantal en de hoogte van de te winnen prijzen.

De prijswinnaars kunnen hun prijs ophalen in Café Bok

Wat betreft de ereplaatsen:

Bart Groot pakt zijn 2e zege in Tour de Bok,
Ans Molenaar-Jacobs pakt voor het eerst een podium plek,
Bob Degeling pakt zijn 3e podium plek,
Piet “Bruno Conti” Bakker plaatste nog een venijnige eindsprint met het eindklassement maar strandde, op zijn eindtijd, als 4e.

Zowel Bob als Piet zijn met hun klasseringen verzekerd van deelname aan team Crème de la Crème in 2021.

Ondanks dat de beslissing om dit jaar TdB volledig online te spelen in een vroeg stadium genomen is, was er te kort tijd om alle data van de deelnemers en het spel volledig te integreren in de website. De huidige website is niet bedoeld om volledig online te spelen.

De weergave van standen, klassementen en gegevens van de deelnemers worden daardoor niet ideaal weergegeven.

Ondanks alle perikelen, hopen we dat de deelnemers aan TdB 2020 plezier hebben beleefd en dat TdB 2021 weer als vanouds georganiseerd kan worden.