4000 minuten

Door Allebach

Tijdens het EK is er , door de verslaggevers, meerdere keren aangegeven hoeveel wedstrijdminuten de “top”voetballers het afgelopen seizoen wel niet in hun benen hadden. Bij een aantal spelers was dat meer dan 4000 minuten en het kon niet anders dan dat deze hoeveelheid aan speelminuten zijn weerslag zou hebben op het resultaat.

Het aantal minuten voor een voetballer klinkt in eerste instantie aanzienlijk maar dat is maar hoe je het bekijkt. Het betreft 45 wedstrijden van 90 minuten wat neer komt op 2,5 wedstrijd per week, in totaal nog 67 uur.

Vergelijk dat eens met een ronde zoals de Tour de France, die de laatste jaren een gemiddelde duur van 85 uur heeft. Dat zijn 5100 minuten wedstrijdminuten in 21 dagen,.

Er is duidelijk een groot verschil tussen de fysieke belasting en de duur daarvan tussen een wielrenner en een voetballer, en daar hoor je niemand over.

Voetbal is de grootste sport, met de grootste verdiensten maar ook met de grootste aanstellers, ze zouden een voorbeeld kunnen nemen aan andere “top”sporters die het veelal met minder moeten doen.