Speeltuinvereniging “Kindervreugde”, bedankt “TOUR de BOK

Door Allebach

Voorzitter Siep Broersma van speeltuinvereniging “Kindervreugde”, mocht uit handen van Henk Jan Bok, uitbater van “Wapen van Urk”, een gift ontvangen van € 900,00.

Henk Jan overhandigt de envelop met inhoud.

Al vele jaren organiseert Henk Jan Bok, eigenaar van café “het Wapen van Urk”, tijdens de Tour de France het gokspelletje: “Tour de Bok”.
Men kan als particulier, maar ook als bedrijf, een gokje wagen over de uitslag van de Tour de France.
Op 27 juli j.l. was het dan zover.
Tijdens de laatste etappe van de Tour de France zijn de wielrenners opweg naar Parijs, maar in Enkhuizen zijn veel “andere” deelnemers opweg naar café “Het Wapen van Urk”, alwaar Alle Jan Wijsenbach plaatsneemt op zijn racefiets die opgesteld staat op rollers voor het café en de trappers in beweging brengt na het klinken van het echte startschot van de laatste Touretappe.
De vorderingen van de Touretappe worden door de aanwezigen gevolgd op diverse TV schermen en wachten de finish in spanning af.
Terwijl de renners in Parijs over de eindstreep gaan, staat de kilometerteller van Alle Jan Wijsenbach op 220 afgelegde kilometers.
Een drukte van belang voor de deur van het café van Henk Jan Bok.
Recht tegenover het café staat een open trailer opgesteld en de muziekband “Red Snappers” verzorgde daaruit geweldige muziek die voor een fantastische sfeer zorgde.
Een groot plastic vat staat tussen de menigte geplaatst met een brief erop “steun de speeltuin”.
Robin Visser uit Enkhuizen kon het niet nalaten om met dat grote vat in zijn handen het publiek aan te sporen om een donatie in die bus te werpen ten gunste voor de speeltuin.
Speeltuinvereniging “Kindervreugde” wil hierbij het hele team van “het Wapen van Urk”, bestaande uit: Henk Jan, Marja, Monique, Hanneke, Angela en Cees, ontzettend bedanken voor hun inzet die geleid heeft tot deze gift.