Deelname

De discussie over het inleveren van meerdere deelnameformulieren, de zogenaamde 2e lijstjes, bij Tour de Bok kent gelijkenissen met de doping discussie in het echte wielrennen.

Waar de één zegt hard aanpakken en straffen, houden anderen zich (on)opvallend rustig.

De laatste groep zijn niet geheel toevallig de deelnemers die zich bezondigen aan het inleveren van meerdere lijsten.

Bij de deelnemers die met 2 of meer lijsten deelnemen zie je een bepaalde twee deling.

Er is een groep gokkers en een groep twijfelaars, beide vertonen hetzelfde gedrag.

Daarbij zijn de 2e lijstjes in twee groepen te verdelen. Lijsten die minimaal afwijken, hoog uit 1 of 2 renners. En lijsten de bestaan uit één categorie renners, de lijst bestaat dan uit alleen maar sprinters of klassementsrenners.

Het is lastig om passende maatregelen te nemen tegen dit soort deelnemers, zeker als je in ogenschouw neemt dat het er meer zijn dan je in eerste instantie zou verwachten.

Punt 9 uit het reglement: “Wees zo sportief en vul één inleverformulier per persoon in”, is maar net hoe je het bekijkt.

Maar wees wel een kerel en kom je prijs ophalen zodat je jou deel van hoongelach in ontvangst kan nemen, zoals de anderen met meerdere lijsten. Stuur dan niet de persoon waarvan jij de naam boven het lijstje hebt gezet. Want je moeder gaat grandioos voor schut als haar gevraagd wordt naar namen van renners, en ze komt niet verder dan: Armstrong, de Spaanse winnaar en de broertjes Slets. Van die laatste had je er overigens maar één op “haar” lijstje gezet. Probeer het volgend jaar gewoon weer eens met één lijst Emil.