Seizoen 2010

Door Allebach

De start van een nieuw seizoen met verschillende wielerspellen is altijd een beetje spannend. Weet ik nog hoe het werkt en doet alles het nog.
Dit jaar werd er na 6 jaar een nieuwe pc is aangeschaft, het is een uitdaging om dan weer alles werkend te krijgen. Het werd nog even spannend omdat ons rekenprogramma, niet meer te installeren is op Windows 7. Dit programma, op het laatste moment in 1994 geregeld door Wout Molenaar, is al jaren lang de basis van onze wielerspellen. Het unieke van het programma, en dus ook onze spellen, zit hem in de punten verdeling van de finale uitslag. Het programma werd ooit aangeleverd op 3 floppy”s en staat in de tussentijd op dvd en ligt veilig opgeborgen. Daar zit je dan met je nieuwe snelle pc zonder het benodige programma om de wielerspellen werkend te krijgen. Gelukkig ben ik niet de enige die blijkbaar gehecht is aan “oude” programma”s die het nog prima doen.
Microsoft bied de mogelijkheid om iets te downloaden waardoor je pc zonder ingewikkelde ingrepen, gedeeltelijk virtueel Windows XP is. Dat betekend dat oude programma”s die onder Windows XP het nog deden ook op een nieuwe pc met Windows 7 gewoon te installeren en werkend te krijgen zijn.
Eind goed, al goed? Nee dus
Het rekenprogramma is geschreven in Borland en de hiervoor benodigde Borland Database Engine wordt door Windows 7 niet meer geïnstalleerd. Dit houdt in dat het rekenprogramma wel te installeren is, maar niet werkte. Ook hier zijn we gelukkig niet uniek, even Googelen was genoeg voor een oplossing.
Het kostte uiteindelijk een halve middag om het werkend te krijgen maar dan heb je ook wel wat, seizoen 2010 kan van start.


Hier mee gaat het de komende jaren allemaal gebeuren.

Voor de techneuten met dezelfde problemen:
Windows XP mode in Windows 7
BDEInfoSetup.EXE