Parijs – Roubaix 2.0

Door Allebach

Na de Ronde van Vlaanderen van vorige week de smaak te pakken en wederom een compleet wedstrijdverslag van een klassieker gevolgd. De laatste keer dat ik ademloos de hele zondagmiddag naar Parijs-Roubaix heb gekeken was de uitvoering van ”83. Deze werd heroïsche toen de aan kop rijdende Hennie Kuiper op de laatste kasseienstrook nog even lek reed.
De uitvoering van 2014 zal niet als heroïsch in de boeken gaan maar wel als bijzonder. Dat zal mede veroorzaakt worden door het in beeld brengen van de koers door de Franse regie, dat was duidelijk met de Franse slag.

Voor de kijker komen er renners het beeld in rijden die uit geslagen en dus kansloze positie, plotseling in de finale opeens weer kans op de overwinning maken. Het in beeld brengen van een wielerkoers hebben zie aan de andere kant van de grens in België duidelijk beter in hun vingers. Nu moeten ze in Nederland en België nog op zoek naar een paar commentatoren die ter zake doende commentaar gaan geven bij de beelden en dan wordt het kijken naar wielerwedstrijden op televisie nog leuk.
Tom Boonen probeerde net als vorige week renners van andere teams voor zich te laten werken, Boonen in topvorm had die hulp normaal gesproken niet nodig gehad. En ook nu kreeg hij de gevraagde hulp niet. Maar anders dan vorige week liep het nu wel goed af voor Omega Pharma – Quick-step.
De dit klassiekerseizoen bijzonder goed op dreef zijnde Nikki Terpstra, vorige week nog duidelijk ontstemd over de gevolgde koerstactiek door zijn ploeg, maakte het nu op het juiste moment indrukwekkend af.
Het zal even wennen zijn voor directeur sportief Wilfried Peetersen de Belgische wielerliefhebbers dat hun Tommeke niet de onbetwiste en kopman meer is van Omega Pharma – Quick-step.