Rabo euforie

Door Allebach

Na 10 overwinningen in het nog prille seizoen is er een ware Rabo euforie ontstaan in de media. De meeste overwinningen zijn behaald in koersen waar tot voor kort nog nooit iemand van gehoord had of nog niet eens bestonden.
Opeens is het een topteam door gebruik van social media, een rugby coach en ander materiaal. Op dat laatste slaat de term “een renner uit vorm zoekt het in zijn materiaal”. Hoewel ik zelf al 14 jaar op een Giant rondrijd zijn de meeste aansprekende overwinningen in de afgelopen 2 decennia behaald door Colnago fietsen. Of een merk nu vooruitstrevend of behoudend is je moet toch echt zelf trappen.
Terug naar de realiteit, mooie zege in het opwarmertje Omloop het Volk en de openingsklassieker Milaan – San Remo kan ook zo maar gewonnen worden, maar dan?
Daarna begint het seizoen pas echt en dan zal blijken of hier geen sprake is van pieken op het verkeerde moment, want de echte prijzen zijn te verdienen in de maanden april tot en met juli.
Ik ben benieuwd want in de afgelopen jaren was team Rabo in die periode de grote afwezige.