Talent

Door Allebach

Om de top te bereiken wordt vaak een lange weg afgelegd. Deze weg is vaak bezaaid met hindernissen die genomen moeten worden. Talenten worden vaak vergeleken met illustere voorgangers, veel al wordt die belofte niet ingelost.
Ook het deelnemersveld van Tour de Bok herbergt “talenten” op vele gebieden maar één springt eruit.

Onze jongste deelnemer Mark Groeneveld (8 jaar) kan daadwerkelijk fietsen, vorig jaar in Bok on Tour reed hij opa Ger Bielsma al helemaal zoek.
Dit jaar rijdt de voor wielervereniging West-Frisia uitkomende renner regelmatig in de voorste regionen. Nu al slim genoeg om eerst het bordje van de tegenstanders leeg te eten om er in de eindsprint voor te zorgen dat hij alleen op de finishfoto staat.

Mark Groeneveld spurt naar winst in de 2e etappe van de jeugdtour in Assen.

Vader Remo is een fanatieke volger van het gehele wielrennen, hij is regelmatig te bewonderen in Café Bok. Als trotse vader heeft hij over het fietsen van zijn zoon natuurlijk het één en ander te melden.
Eén uitspraak van hem wordt bij deze vastgelegd en luid: “Wanneer Mark doping gaat gebruiken breek ik zijn beide benen”.
Dat is duidelijke taal, het gaat niet om het winnen maar om het plezier wat je moet beleven.
Of Mark het talent heeft om door te breken zal in de komende jaren moeten blijken, hij wordt in ieder geval op de voet gevolgd.